Unik konsert med mästerlig barockmusik av de Lalande

Officiell webbplats för Uppsala Domkyrkokör

Unik konsert med mästerlig barockmusik av de Lalande

Två händer med fingrar dirigerande i luften och texten: "Te Deum Laudamus - musik av mästaren Michel-Richard de Lalande"

Affhsci inför konsert med Lalande, "Te Deum Laudamus"Uppsala Domkyrkokör bjuder in till en unik konsertupplevelse i Uppsala Domkyrka söndagen den 14 april.

Publiken får stifta bekantskap med den glädjefyllda barockmusik som förgyllde hovlivet i Versailles i början av 1700-talet. Musiken är skriven av barockkompositören Michel-Richard de Lalande (1667-1726). Michel-Richard de Lalande verkade i Paris och var under många år anställd som hovkompositör hos ”Solkungen”, den franska kungen Ludvig den XIV. Det här är lättillgänglig musik som passar lika bra under domkyrkans valv som i slottet Versailles – men den framförs alltför sällan i Sverige!

Under konserten framförs tre verk av de Lalande: Sacris solemnis, Cantate Domino och Te Deum Laudamus.

Tid: Söndagen den 14 april kl 18.00
Plats: Uppsala Domkyrka

Medverkande

Uppsala Domkyrkokör
ReBaroque

Helena Ek, sopran
Anna Jobrant, sopran
Leif Aruhn-Solén, haute-contre
Jorge Navarro-Colorado, tenor
Lars Arvidson, bas

Dirigent är Milke Falck.

Biljetter

Numrerade platsbiljetter till konserten kan beställas från den 2 februari via Nortic.se eller på plats i Katedralbutiken, 018-430 36 30.

Föredrag om 1700-talets hovmusik i Versaille

I anslutning till konserten hålls föredraget ”Ludvig XIV:s hovmusik i Stockholm runt sekelskiftet 1700 – musiktransfer och anpassning” av Maria Schildt, lektor vid institutionen för musikvetenskap vid Uppsala universitet.
Tid: Söndagen den 14 april kl. 16-17
Plats: Guldrummet i Katedralkaféet (Domkyrkoplan)
Entré: gratis (begränsat antal platser, först till kvarn gäller)

Lämna ett svar