Juloratoriet (kantat 1-3)

Officiell webbplats för Uppsala Domkyrkokör

Juloratoriet (kantat 1-3)

Inled advents- och jultiden med en sann Uppsalatradition!

Lilla Juloratoriet
Tid
: lördagen den 2 december kl 15.00 i Uppsala domkyrka
J S Bach: Juloratoriet, kantat I-III 
Tid: söndagen den 3 december kl 18.00 i Uppsala domkyrka

Sedan första advent 1942 har Johann Sebastian Bachs Juloratorium i domkyrkan förknippats med advents- och jultider i Uppsala. Hade det inte varit för en pandemi som kom emellan och tvingade fram ett uppehåll 2020 hade vi firat åtta obrutna decennier förra året, men nu får vi istället nöjet att fira i år! Uppsala Domkyrkokör, Svenska Barockorkestern och fyra eminenta solister garanterar en musikalisk festkväll med pukor och trumpeter.

Kan vi vänta oss något extra av årets ”jubileumsföreställning”? Jodå, körledare Milke Falck lovar att Uppsalas åttionde Juloratorium ska ges en viss guldkant, men vilken särskild krydda det handlar om vill han låta bli en överraskning för publiken.
Missa heller inte Lilla juloratoriet 2 december – en bearbetad föreställning för de yngre med Ingrid Skäremo som berättare och möjlighet att på nära håll få se och höra de tidstypiska instrument Svenska Barockorkestern spelar på.
Medverkande:
Uppsala Domkyrkokör
Helena Ek, sopran
Katija Dragojevic, alt
Leif Aruhn-Solén, evangelist-tenor
Lars Arvidson, bas
Svenska Barockorkestern
Milke Falck, dirigent
Ingrid Skäremo, berättare (Lilla juloratoriet)
Biljetter:
Ticketmaster.se eller via Katedralbutiken, 018-430 36 30.

Lämna ett svar