Mästerlig barockmusik i domkyrkan

Officiell webbplats för Uppsala Domkyrkokör

Mästerlig barockmusik i domkyrkan

Domkykokören och orkestern Rebaroque övar inför konserten

Bachs kantater är mästerlig barockmusik men också krävande musikaliskt. De framförs inte alltför ofta i Sverige, så det gäller att passa på när det ges tillfälle. Den 21 maj kl 18 sjunger Uppsala domkyrkokör tre av Bachs kantater tillsammans med orkestern Rebaroque och fyra internationellt meriterade solister.

En kantat är ett flersatsigt profant eller kyrkligt verk för sångröster, oftast för kör, solister och orkester. Bach var en mästare i den här genren och skrev över 200 kantater, ofta med innerliga och fromma texter.

Kantaterna Erschallet, ihr Lieder  (BWV 172) och Es wartet alles auf dich  (BWV 34) är skrivna för pingstdagen och har ett jublande budskap om andens återkomst. Kören framför också kantaten O ewiges Feuer, O Ursprung der Liebe  (BWV 187) för 7:e söndagen efter Trefaldighet.

Orkestern Rebaroque är en av Sveriges ledande barockensembler och de framför musiken på tidstrogna instrument. Vid konserten medverkar också fyra internationellt välmeriterade solister: Helena Ek, sopran, Katija Dragojevic, alt, Martin Vanberg, tenor och Markus Schwartz, bas.

Dirigent är Milke Falck.

Tid och plats:

Uppsala domkyrka, lördagen den 21 maj kl 18.00.

Biljetter säljs via ticketmaster.se och kan köpas på plats i Katedralbutiken i domkyrkans entré, 018-430 36 30.
Svenska kyrkan arrangerar konserten tillsammans med Sensus studieförbund.

Lämna ett svar