Domkyrkokören i Coronatider

Officiell webbplats för Uppsala Domkyrkokör

Domkyrkokören i Coronatider

Bilden visar dirigenten bakifrån vänd mot sångarna.

Uppsala domkyrkokör har haft uppehåll på grund av Coronapandemin från mitten av mars. Under hösten återupptogs repetitionerna. Kören delades in i två grupper som repeterade på ordinarie tid, men varannan vecka. 

Höstens program var också med nödvändighet mindre och annorlunda än en vanlig höst. Till exempel kom årets upplaga av Bachs juloratorium att ställas in och därmed bröts en årtionden lång sammanhängande tradition att framföra Juloratoriet i Uppsala domkyrka på första advent.

Men kören medverkade i en musikgudstjänst till de avlidnas minne den 1 november  och framförde det mycket uppskattade stycket Requiem av Herbert Howells. 

 

Lämna ett svar