Vi söker sångare

Officiell webbplats för Uppsala Domkyrkokör

Vi söker sångare

Provsjung och kom på öppet rep

Nu inför höstterminen söker vi nya sångare, framför allt har vi en ledig plats i tenorstämman att fylla. Men sjunger du sopran, alt eller bas så är du också välkommen att anmäla intresse. Körledaren är alltid intresserad av att lyssna till nya sångare.

Så, är du en van sångare med god notläsningsförmåga – anmäl intresse för att provsjunga i formuläret på sidan Sök till kören. Där kan du även läsa mer om kören och t.ex. hur en provsjungning går till.

I början av höstterminen, närmare bestämt tisdagen den 17 september 2024, finns även möjlighet att komma på ett öppet rep med oss. Kom gärna dit för att känna in stämningen, lyssna på körens klang och prova lite av vår repertoar. Därefter kan du välja att gå vidare med att boka in en provsjungning. 

Att sjunga med oss

Söker du en kör och är nyfiken på hur det är att sjunga med oss i Uppsala Domkyrkokör?

Vi är en kör på hög musikalisk nivå med trivsam atmosfär. Vi tar oss an en bred repertoar av varierande och utmanande musik som vi får framföra i domkyrkan – en av de vackraste konsertlokalerna. Att sjunga med oss innebär en hel del egen instudering, för vi sjunger ofta och mycket, så kören består av erfarna sångare som tar sig an ny musik i snabbt tempo. Tillsammans förvaltar vi det nästan tvåhundraåriga kulturarv som Uppsala Domkyrkokör utgör!

Vi repeterar på tisdagskvällar i lokaler intill Domkyrkan och sjunger vår musik i katedralen vid ett antal gudstjänster eller högmässor under terminen samt i egna konserter. Hösten 2024 kommer vi bland annat att sjunga under Kulturnatten i Uppsala och framföra Duruflés Requiem med orkester ur Radiosymfonikerna. Vi ska även sjunga våra uppskattade julkonserter samt traditionsenligt sjunga julen ut i januari. Kören leds från och med höstterminen av vår nya dirigent Johan Hammarström.